• Emina Cibra - engleski Cambridge

 •  

   


  Rođena u Bihaću 17.7.1987.godine, a od 1998. godine živi u Sarajevu. Tu završava osnovnu školu, II gimnaziju Sarajevo, te Filozofski fakultet - dodiplomski i diplomski studij na Odsjeku Anglistika.  

  U Osnovnoj školi „Mehmed Handžić“ zaposlena je na mjestu nastavnika engleskog jezika po Cambridge English nastavnom planu i programu.

  Kvalifikacije Cambridge English su detaljni ispiti koji učenje engleskog jezika čine prijatnim, efikasnim i korisnim. One obezbjeđuju snažan temelj i okvir za učenje koji djeci i tinejdžerima pomažu da steknu samopouzdanje i postepeno poboljšaju svoje znanje engleskog jezika.

  Cambridge English ispiti, za koje se djeca pripremaju tokom godine, se zasnivaju na situacijama iz stvarnog života, što učenicima omogućava da steknu znanje koje im je potrebno za komunikaciju i uspjeh van učionice. Kvalifikacije Cambridge English priznaju i vjeruju im 20 000 hiljada organizacija širom svijeta. One su znak izvrsnosti i otvaraju vrata uzbudljivim mogućnostima visokog obrazovanja i zaposlenja.

  Pre A1 Starters

  Djeci mlađeg uzrasta pruža znanje potrebno za razumijevanje osnovnog engleskog jezika na internetu i uživanje u knjigama, pjesmama, televiziji i filmovima.

  A1 Movers

  Djeci mlađeg uzrasta omogućava da razumiju osnovna uputstva i da učestvuju u jednostavnoj konverzaciji.

  A2 Flyers

  Djeci mlađeg uzrasta pruža znanje potrebno za sastavljanje i razumijevanje osnovnih pisanih riječi na engleskom jeziku i komunikaciju jednostavnim jezikom.

  A2 Key for Schools

  Nadograđuje znanje stečeno kvalifikacijom A2 Flyers i pruža učenicima sposobnost da odgovaraju na jednostavna pitanja o sebi, kao i da čitaju i pišu jednostavne rečenice.

  B1 Preliminary for Schools

  Pokazuje da su učenici savladali osnove govornog i pisanog engleskog jezika, da mogu da razumiju činjenične informacije i da izraze mišljenje i raspoloženje.

  B2 First for Schools

  Odličan način za pripremu učenika za ispite na višem nivou, sticanje vještine djelotvorne komunikacije lice u lice i pisanje jasnih, detaljnih rečenica na engleskom jeziku.

  C1 Advanced

  Potvrđuje da učenici posjeduju visok nivo fluentnosti, sposobnost da prate nastavu na fakultetu i sa samopouzdanjem učestvuju u različitim situacijama. •  
 •  
 •  
Osnovna škola "Mehmed Handžić"
Hamze Čelenke br. 1. Lužani, Ilidža-Sarajevo
Tel: (033) 626-077   Fax: (033) 764-111
Mobitel: (062) 757-557
Email: info@osmh.edu.ba