• Naida Ćatić - TIZO


 • Rođena u Sarajevu 1995. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Fakultet sporta i tjelesnog odgoja. Na četvrtoj godini studija radi na projektu škola odbojke, rukometa i košarke  sa djecom osnovnih škola opštine Centar. Magistrira 2019/2020. i stiće zvanje Magistar sporta i tjelesnog odgoja.  

  Prvo radno iskustvo kao profesor sporta i tjelesnog odgoja stekla je u "Četvrtoj osnovnoj" školi. 

  Smatra da je posao profesora sporta i tjelesnog odgoja zahtjevan i odgovoran posao u kojem dječiji osmijeh treba da bude na prvom mjestu. Reakcija učenika je zapravo odgovor da li nastavnik dobro izvršava svoj posao.  

   

  Moto njenog rada je “Jedini način da učinite izvanredan posao je da uistinu volite ono što radite”. (Steve Jobs) 

   

  I i II - razred  

  Učenici će kroz igru razvijati svoje motoričke sposobnosti. Igra je najbolji metod koji se realizuje u nastavi.  Snalaženje u prostoru i osječaj za koordinaciju, primjenjivati će se kroz poligone različitih sadržaja. Cilj jeste omogućiti učenicima različite igre, koje će omogućiti uticaj na razvoj antropološkog statusa učenika.  

   

  III I IV- razred 

  Igra neizostavni dio nastave. Uticaj na različite sposobnosti kroz primjenu raznovrsnih igara motorike. 

  VI - razred  

  Kroz edukaciju u oblasti atletike, gimastike, košarke, odbojke, rukometa, nogometa i stolnog tenisa, učenici će usvojiti osnovne elemente i tehnike koje se koriste u tim sportskim granama. Cilj jeste omogućiti učenicima da usvoje nova motorička znanja, te da svojim vještinama i navikama utiću na lijepo i tačno izvođenje elemenata.  

   

 •  
 •  
 •  
Osnovna škola "Mehmed Handžić"
Hamze Čelenke br. 1. Lužani, Ilidža-Sarajevo
Tel: (033) 626-077   Fax: (033) 764-111
Mobitel: (062) 757-557
Email: info@osmh.edu.ba