• Tehnologija

 • Tehnologija je alat koji svakodnevno upotrebljavamo u našim životima (mobilni telefoni, tableti, laptopi, desktop računari,...) i pored njene sveprisutnosti, njena uloga je u obrazovanju od iznimnog značaja! Svjedoci smo da ukoliko na ispravan način upotrebljavamo tehnologiju, naše formalno i neformalno znanje se kontinuirano unaprijeđuje, odnosno naše učenje i poučavanje, što u konačnici rezultira najboljim ishodom za svakog od nas.

    

  Koristiti tehnologiju u učenju sigurno da nije isto kao učiti iz knjige, ili sa druge strane pisati zabilješke na predavanju, ali je rezultat isti, samo je oblik učenja značajno drugačiji. Proširivati znanje iz neke oblasti na nekoliko različitih načina sigurno će dovesti do boljeg razumijevanja.

  Učiti i proširivati znanje uz pomoć tehnologije nije nužno bolje, niti slabije od nastave u učionici, ali je sigurno drugačije!.

  Stoga, težimo uključiti tehnologiju u nastavni proces u najvećoj mogućoj mjeri, jer njena primjena će omogućiti veći stepen razumijevanja i usvajanja znanja kod naših učenika iz obrađenih naučnih oblasti, što je naš primarni cilj, da naši učenici sa sobom ponesu što je moguće više znanja.

  Kontinuirano pratimo svjetske trendove u pogledu tehnološkog razvoja, odnosno informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), te shodno tome, svakodnevno radimo na unaprijeđenju naše IKT infrastrukture.

  Inkorporirana tehnologija u našoj školi našim učenicima omogućava interaktivno učenje uz podršku IKT-a. Sve učionice su opremljene računarima visokih performansi kojima je omogućen pristup internetu.

  U IT kabinetu nalazi se 30 računara koji učenicima omogućavaju praktičan rad na najvišem mogućem nivou. Računare iz IT kabineta koriste i učenici iz nižih razreda za časove 3D modeliranja.

   

  Pored učenja i rada u školi, našim učenicima je omogućen i distance learning & online collaboration putem platforme Office 365 Education.

  Svjedoci smo da u današnje vrijeme je jedino validna informacija koja je dostavljena u pravo vrijeme i na pravu adresu, te u tu svrhu putem Seesaw aplikacije učiteljice svakodnevno informišu roditelje i učenike o aktuelnim i budućim dešavanjima u svojim učionicama.

 •  
 •  
 •  
Osnovna škola "Mehmed Handžić"
Hamze Čelenke br. 1. Lužani, Ilidža-Sarajevo
Tel: (033) 626-077   Fax: (033) 764-111
Mobitel: (062) 757-557
Email: info@osmh.edu.ba