• Nastava


 • ·     Nastava u OŠ „Mehmed Handžić“ je cjelodnevna i odvija se od 8:30 do 15:00 sati. Prijem učenika i doručak počinju u 8:00, pauza za ručak i odmor su u periodu od 11:45 do 12:25, a odlazak kući od 15:00 do 15:15.

  ·      Škola u izvođenju nastave prati Nastavni Plan i Program Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a najveći fokus se stavlja na maternji jezik, matematiku, informacijske tehnologije i engleski jezik.

  ·      U školi se izučavaju dva strana jezika. Prvi strani jezik je engleski, i on se izučava u dva odvojena programa. Jedan je redovan program propisan Nastavnim planom i programom Ministarstva, a drugi je Cambridge program u sklopu kojeg se učenici spremaju za polaganje Cambridge ispita iz engleskog jezika. Drugi strani jezik je arapski jezik, i izučava na redovnim časovima od V do IX razreda, a sekcijski od I i IV razreda. Uz to, učenici predmetne nastave imaju izbor dodatnog jezika kojeg izučavaju jednom sedmično na časovima sekcije stranih jezika, a izbor su turski, njemački i španski jezik.

  ·    Nastava iz oblasti informacijskih tehnologija se realizira sa stručnim kadrom, u savremenim kabinetima, na praktičan i koristan način, tako da učenici pored teorijskog dijela, u školi steknu praktične vještine koje će im koristiti tokom cijelog života.

  ·   Mi u OŠ "Mehmed Handžić" prepoznajemo važnost zdravog fizičkog razvoja, stoga svi učenici imaju najmanje tri časa Tjelesnog i Zdravstvenog Obrazovanja sedmično sa nastavnikom Sporta, a učenici nižih razreda ovaj predmet imaju svakodnevno.

  ·    U periodu od 15:15 do 16:00, te u periodu od 16:00 do 17:00, učenici imaju priliku da u relaksiranom okruženju pohađaju dodatne aktivnosti iz oblasti primijenjenih umjetnosti (slikarstvo i kreativne radionice), muzike (klavir i gitara), prirodnih nauka (praktikum iz Biologije, Hemije i Fizike), sporta (košarka, fudbal, judo, streličarstvo i streljaštvo), te informatike (obrada zvuka i slike, modeliranje, grafički dizajn).

   

 •  
 •  
 •  
Osnovna škola "Mehmed Handžić"
Hamze Čelenke br. 1. Lužani, Ilidža-Sarajevo
Tel: (033) 626-077   Fax: (033) 764-111
Mobitel: (062) 757-557
Email: info@osmh.edu.ba